CONTACTEER ONS

AML Architectuur V.O.F.
Leuvensebaan 220
3220 HOLSBEEK

Tel.: 016/444873
Gsm: 0476/778857
info@amlarchitectuur.be
BWT BE 0818351782

 

Onze Werkwijze

AML Architectuur geeft de bouwheer de mogelijkheid om totaalprojecten te realiseren. Hierbij letten we erop dat de opdrachtgever steeds een zo groot mogelijke keuzevrijheid en betrokkenheid geniet.

Tijdens een eerste vrijblijvend verkennend gesprek zal de architect zich op de hoogte stellen van de wensen van de bouwheer en zal hij zijn manier van werken voorstellen.

De studie wordt daarna aangevat door het opmaken van het bouwprogramma waarin de opdrachtgever zijn eisen en wensen kenbaar maakt. Energiebeheer is voortaan een belangrijke factor in het geheel, die uitvoerig zal besproken worden.

De architect maakt vervolgens een eerste voorontwerp dat in overleg wordt aangepast en verbeterd. Het aantal voorontwerpen is niet gelimiteerd omdat we steeds streven naar volledige tevredenheid van de bouwheer. Tijdens dit proces krijgt de bouwheer inzicht in het toekomstig architecturale en financieel resultaat. Een raming wordt in de voorontwerpfase opgemaakt.

Het definitieve voorontwerp wordt door de architect omgezet in het bouwaanvraagdossier, dat aan de vergunningleverende overheid wordt bezorgd.

De volgende fase is het opmaken van het uitvoeringsdossier in plannen, lastenboeken uit meetstaten voor de verschillende loten (ruwbouw, dakwerken, buitenschrijnwerk, elektriciteit, verwarming, sanitair, ventilatie, bepleistering, vloeren, binnenschrijnwerk, …). Op basis hiervan worden offertes aangevraagd aan de desbetreffende aannemers, de offertes worden vergeleken en in samenspraak met de aannemers onder contract vastgelegd. Hierin heeft de bouwheer steeds de vrije keuze van aannemers en materialen. Hij kan steeds bij de architect terecht voor advies.

De uiteindelijke uitvoering van de werken wordt door de architect op regelmatige tijdstippen en in functie van de werken opgevolgd. De eindcontrole wordt bezegeld in een verslag van voorlopige oplevering.

Andere specifieke studies over topografie, stabiliteit en opmaak van het energieprestatieverslag worden uitgegeven aan specialisten.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op indien u meer informatie wenst over onze werkwijze.

We helpen u zo snel mogelijk verder!

Cookies en privacy